Sağlık

Terenin faydaları nelerdir, tere nasıl tüketilir? Terenin alerjiye faydaları…

Terenin özellikle akciğerlere olan faydaları herkes tarafından bilinirken, aynı zamanda karşı konulmaz bir bağışıklık güçlendiricidir. Tereyi diğer bitkilerden ayıran biberimsi özelliği ile oldukça keskin bir tada sahiptir.

Ancak tere tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Terenin yararları ve zararları ile ilgili tüm detaylara haberimizde yer verdik…

TER TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

bir)Hamile kadınların hamileliklerinin ilk dört ayında terden uzak durması gerekir.

2) Tere satın alırken dikkat edilmesi gereken nokta taze olması ve sararmamış olmasıdır. Yaprakları sararmış olan tere zehirli elementler içermektedir. Depresyon tedavisinde ıspanakla birlikte kullanılan terenin taze olması ve yapraklarının sararmamış olması gerekir. Kurutulmuş versiyon bu amaç için kullanılmaz.

3) Cress’in geniş bir etki yelpazesi vardır. Bu güçten faydalanabilmek için tek başına tüketilmesi gerekmektedir. Salatanın içinde veya yanında başka bir besin maddesi tüketilirse etkisi büyük ölçüde azalır.

4) Tere B-6 vitamini açısından oldukça zengindir. Bu yüzden karşı konulamaz bir kükürt tankıdır. İçerdiği kükürt bileşikleri sindirimi ve sindirimi kolaylaştırır.

5) Ter kürü akciğer kanseri hastalarının nefes alma zorluklarına karşı büyük bir yardımcıdır. Kür uygulamaya başladıktan kısa bir süre sonra daha rahat nefes alıp rahatlamaya başlarlar.

6) Eğer demire bağlı anemi sorununuz varsa yemeklerinizde tere tüketebilirsiniz. Salkımında en fazla demir içeren bitkidir. İltihaplı romatizma rahatsızlığı çekenlere de faydalıdır. İyi huylu prostat büyümesine bağlı şikayetleriniz varsa ayda bir kez beş gün boyunca ter kürü uygulamak tam bir fayda sağlayacaktır.

7) Diyaliz hastaları ve böbrek yetmezliği çekenlerin potasyumdan zengin besinleri tüketmemeleri gerekmektedir. Bu nedenle diyaliz hastalarının ve böbrek yetmezliği çekenlerin tere tüketmekten kaçınması gerekmektedir.

KIRIŞIKLIK KÜRÜ NASIL YAPILIR VE UYGULANIR?

Yarım litre kaynar suya 15-16 tane tere (bir üzüm bağının yarısı kadar) ilave edilerek kısık ateşte, kapağı kapalı olarak sadece üç dakika kaynatılır. Soğuması beklenmeden süzülür. Soğuduktan sonra kaynamış suyun tamamını aç karnına veya yemeklerden iki saat sonra için. Beş gün boyunca bir gün atlanmadan uygulanır ve her gün taze olarak hazırlanır. İkinci ve üçüncü günden sonra büyük miktarda balgamın çekildiğini ve bronşlarınızın açıldığını şaşkınlıkla gözlemleyebileceksiniz.

Beş gün boyunca kahvaltıdan bir saat sonra ve öğle yemeğinden bir saat sonra, her defasında onbeş-yirmi adet saplı su teresi olmak üzere tüketilir. İstenirse üzerine yarım limon sıkılabilir. Limon dışında başka hiçbir şey eklenmez. Şikayetlerin durumuna göre dönemsel transfer uygulanabilir.

KREM KÜRÜ YAPACAKLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Tere çiğ olarak tüketilmeden önce soğuk akan su altında iyice yıkanmalıdır. Yıkanmadan tüketilmesi halinde üzerinde bulunan parazitler bazı hastalıklara neden olabilir. Terenin aşırı tüketilmesi halinde idrar yaparken yanmaya sebep olur. Bu durum endişe edilmemelidir.

Solunum yolu şikayeti olan akciğer kanseri hastaları bu kürü beş gün uygulayıp, üç gün ara verdikten sonra ikinci beş gün daha uygulayabilirler.

Çok sigara içen veya bronşları tıkanan kişiler için tere kürü nikotine karşı tam bir panzehirdir. Üç dakika kaynatılan tere suyunun içimi kolay olmayabilir. Haşlanmış suyun içilmesi zor ise çiğ olarak, on beş-on altı adet taze tere, herhangi bir şey (tuz, limon vb.) ilave edilmeden aç karnına, başka bir şey yemeden veya yemeklerden en az iki saat sonra tüketilebilir. Beş gün boyunca (bir gün atlanmadan) aynı şekilde uygulanır.

Not: Doktorunuzun önerdiği ilaçlar varsa mutlaka kullanın. Buradaki uygulamayı destek olarak kullanın. Öncelikle kullanacağınız bitkiye alerjiniz olup olmadığını bilmeniz gerekir. Bu konuda doktorunuzun görüşünü alın. Şikayetiniz ne olursa olsun doktora gitmeden, teşhis koymadan buradaki bilgilerle kendinizi tedavi etmeye çalışmayın.

haber-gole.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu